• Je Salon in Giethoorn

Smeer niet te veel....We hebben natuurlijk prachtig zweet-weer achter de rug, en wat is het fijn dat steeds meer mensen de deo van Loveli hebben ontdekt. Maar tegelijk met al die nieuwe deo-gebruikers, kwamen er ook meer meldingen binnen van mensen die irritaties kregen van de deo.

Natuurlijk is het zo dat er altijd een paar procent van de mensen gevoelig is voor het zuiveringszout in onze natuurlijke deo, en dat je gewoon pech kunt hebben dat je ergens niet tegen kunt. Maar ook al kun je normaal gesproken prima tegen natriumbicarbonaat (de officiële benaming voor zuiveringszout), dan kan het warme weer van de afgelopen tijd toch ervoor gezorgd hebben dat jij ook wat irritatieplekjes kreeg.

En omdat er weer mooi weer op de planning staat, wil ik je graag wat meer uitleggen over de Loveli deo, zodat we alle mogelijke gevoeligheden kunnen voorkomen. Want wat zou ik het o zo zonde vinden als je denkt dat de Loveli deo toch niet voor jou geschikt is.

Dus hier komt ie: het ingrediënt dat ervoor zorgt dat je wel zweet, maar niet naar zweet ruikt is dus het zuiveringszout/natriumbicarbonaat. Natriumbicarbonaat heeft een hoge pH-waarde terwijl je zweet een lage pH-waarde heeft. Bacteriën kunnen niet leven in een omgeving met een hoge pH-waarde en dat voorkomt dus de geurtjes. Maar… Je huid wordt niet blij van een te hoge pH-waarde! Je huid heeft namelijk van zichzelf een lage pH-waarde en bij een hoge pH-waarde is je huid gevoelig voor ontstekingen. Onder je oksels compenseert het zweet weer die hoge pH-waarde en is er niks aan de hand.

Zou je de deo dus op andere plekken gaan smeren waar je niet zweet, dan kan je huid reageren met irritaties of verkleuringen. Je moet de deo dus echt alleen opsmeren waar je zweet en niet op een extra grote plek er omheen.

En als je niet verwacht om te gaan zweten, zoals een luie, regenachtige zondag op de bank met Netflix aan als vandaag ;-), sla dan gewoon je deo eens een keertje over.

Tijdens de hittegolf was er natuurlijk geen sprake van niet zweten, maar wel van hoge temperaturen waardoor je misschien ook een beetje meer deo hebt gesmeerd dan anders. Expres of onbewust. Want de deo was ook wel wat zachter dan normaal en dan smeer je al snel wat te veel.

Als je deo niet intrekt binnen een paar minuten, dan smeer je dus teveel. Gebruik je de Power of Zen deo, dan kun je dat niet alleen voelen, maar ook zien, want dan houd je een witte waas.

Echt, je kunt beter een deo in je tas stoppen en extra bijsmeren als je een zweetmomentje voelt aankomen of er net eentje hebt meegemaakt, dan ’s ochtends een dikke laag opsmeren,

Ben je gevoelig voor irritaties onder je oksels, dan zou ik sowieso kiezen voor de Power of Zen deo voor je volgende deo. Die bevat namelijk naast de natriumbicarbonaat ook nog zinkoxide en dat beschermt tegen irritaties (net als zinkzalf voor baby-billetjes). En als je teveel hebt gesmeerd dan kun je dat niet alleen voelen, maar ook zien aan een beetje witte waas. De Power of Zen deo is trouwens de sterkste deo in ons assortiment.

Dat wilde ik nog even kwijt voordat de zon weer terug komt: smeer niet te veel, smeer liever bij dan ’s ochtends teveel en bij twijfel: probeer de Power of Zen deo. Dat dus ;-).

Je vindt de kleine Power of zen deo nu ook bij Je Salon! www.jesalon.nl. De XL versie is in de maak en komt heel binnenkort. I’ll keep you posted.

Laat die zon maar weer komen :-).

Groetjes,

Jessica


56 keer bekeken

Nieuwsbrief

Je Salon

JE SALON

JONENWEG 1F

8355 CL GIETHOORN

0612171055

©2019 by Designer Esmeé - for Je Salon