Minerale make-up is erg popular! 

 

Er bestaan ondertussen speciale make-up merken die hoofdzakelijk mineralen gebruiken in hun make-up of die zelfs alleen maar make-up producten aanbieden die voor 100% uit mineralen bestaan.

Minerallisima is100% natuurlijk en  gemaakt met de beste ingrediënten die we kunnen van moeder natuur. 

Je hoort misschien weleens dat minerale make-up beter is voor je huid of zelfs bepaalde huidproblemen kan verhelpen? Hoe zit het met zonbescherming? Is minerale make-up ook geschikt als ‘antizonnebrandmiddel’? Heeft minerale make-up ook nadelen? Ik geef je graag antwoord op deze veelgestelde vragen over minerale make-up!

 

 

Geeft minerale make-up minder kans op huidirritatie?

Het gebruik van minerale make-up geeft geen garantie dat je geen last krijgt van huidirritatie. Wel is het zo dat er in make-up producten, die voor 100% uit minerale make-up bestaan, geen kunstmatige geur-, kleur- en conserveringsmiddelen, alcohol en minerale olie zitten. Het zijn vaak deze stoffen die voor irritaties en allergische reacties zorgen. Een ander voordeel van minerale make-up is dat de fijne structuur de poriën niet zo snel zal verstoppen of afsluiten. Heb je een gevoelige huid en vaak last van irritatie als je make-up gebruikt? Dan kan het de moeite waard zijn om eens minerale make-up te proberen. Maar let op, het kan ook zijn dat de irritatie veroorzaakt wordt door de manier waarop je je huid reinigt of door de overige huidverzorgingsproducten die je gebruikt.Hierover geef ik je graag meer informatie,boek vrijblijvend een intake gesprek.

 

 

Kan minerale make-up acne verhelpen?

Er wordt weleens gezegd, dat minerale make-up acne kan verhelpen. Dat is nogal een sterke claim, die om wat nuance vraagt. Minerale make-up van Mineralissima beschikt over ingrediënten die de huid kalmeren. Het gaat dan met name om zinkoxide, dat verzachtend kan werken bij ontstekingen. Het zal echter de acne niet genezen. Het is belangrijk dat je je ervan bewust bent dat acne uiteenlopende oorzaken kan hebben, waaronder ook hormonale oorzaken. Het is beter om een intake gesprek te boeken via de site dan geef ik je graag meer informatie over de huidverzorgingsproducten en behandelingen die acne verminderen. Wel kan minerale make-up soms een aanrader zijn voor mensen met acne, omdat deze make-up minder snel de poriën verstopt, dan andere soorten make-up.

 

 

Beschermt minerale make-up tegen de zon?

Minerale make-up kan een beschermende werking hebben tegen de zon, maar het is een slecht idee om je zonnebrandcrème te vervangen door minerale make-up! Zinkoxide en titanium dioxide zijn twee ingrediënten die over het algemeen standaard aanwezig zijn in elk mineraal make-up product. Deze mineralen leggen een laagje op de huid en weerkaatsen de zonnestralen, in plaats van dat ze de huid binnendringen. De beschermende werking van deze mineralen is bewezen.

Het probleem met minerale make-up als zonbescherming is dat het niet duidelijk is hoeveel poeder je nodig hebt om volledig beschermd te zijn tegen de schadelijke stralen van de zon. Vanwege de poedervorm is het bovendien lastig om een gelijkmatige laag aan te brengen, die je huid overal goed beschermt. Dus zelfs als op de verpakking van minerale make-up ‘SPF30’ staat, is het verstandig om toch gewoon de Cenzaa Sunprotection met hoge beschermingsfactor te gebruiken. Je kunt de minerale make-up beter zien als een extra bescherming bovenop je normale Sun protection.

 

Interesse in mineralissima?

Samengevat, minerale make-up heeft zeker een aantal voordelen ten opzichte van reguliere make-up. Het is echter geen wondermiddel dat huidirritatie uitsluit of dat huidproblemen als acne oplost. De zonbeschermende werking is een fijne bijkomstigheid, maar geen reden om geen sunprotection meer te gebruiken! Of minerale make-up je mooi staat en of je het fijn vindt in het dagelijkse gebruik, dat moet je zelf ervaren! Laat je informeren bij JeSalon of boek een workshop!

 

 

Make-up

“30 Min | € 26,50

 

Proef Make-up

“60 Min | € 47,50

 

Bruids Make-up

“30 Min | € 30,-

 

 

Ben jij nieuw met minerale make-up of gebruik je minerale Make-up 

en wil je de fijne kneepjes leren over het gebruik ervan én het toepassen 

van de juiste kleuren? Meld je dan aan voor een workshop!

Workshop [min 4 pers]

“2,5 uur | € 29,50pp

Nieuwsbrief

Je Salon

JE SALON

JONENWEG 1F

8355 CL GIETHOORN

0612171055

©2019 by Designer Esmeé - for Je Salon